Hoe eten met stokjes?

30 januari 2019

De Aziatische keuken is overheerlijk en met stokjes eten draagt bij aan het ultieme smaak van deze gevarieerde keuken. Echter vormen voor velen die stokjes een grote uitdaging aan tafel. Vraag niet langer naar een vork en mes in het sushi restaurant, wij leren u in dit artikel met stokjes eten.

De stokjes vasthouden

De eerste stap om met chopsticks te leren eten is weten hoe u ze vasthoudt. De dikke kant van het stokje richt naar de achterkant, dus naar u. De dunne kant wijst naar het het gerecht.

Het eerste stokje klemt u tussen duim en wijsvinger, terwijl hij rust op uw middelvinger. Vervolgens legt u het tweede, bovenste stokje in de lengte van de wijsvinger. Het is belangrijk dat hij niet over de wijsvinger heen komt, want in dat geval is het moeilijk om kracht te zetten en het lekkere hapje te klemmen tussen de stokjes.

Eten met stokjes

Het vasthouden is meestal niet het moeilijkste van de stokjes, wel de krachtoefening om al dat heerlijks naar uw mond te krijgen. De truc die is om de duim stil te houden. De duim zorgt er alleen voor dat de chopsticks in uw hand blijven liggen. Het is de wijsvinger die zorgt voor de kracht om het eten te klemmen. U legt de wijsvinger een klein stukje over het stokje heen zodat het bovenste stokje op het onderste stokje wordt gedrukt. Op deze manier pakt u alles vast!.

Oefenen, oefenen, oefenen!

Om goed met stokjes te eten kun jet beste heel vaak oefenen. En dat kan natuurlijk live met de beste tips in ons restaurant. Oefent u liever toch achter gesloten deuren? Bestel online en laat onze oiëntaalse gerechten bezorgen of kom ze afhalen! Zo kunt u, zonder dat iemand het ziet, oefenen met het exotische eetgerei.

Eet smakelijk!