Is sushi eten veilig voor zwangere vrouwen?

27 februari 2019

Sushi eten tijdens de zwangerschap is in ons sushi restaurant uiteraard veilig. Als beste restaurant van Eindhoven hechten we veel belang aan de gezondheid van onze gasten. Zeker de gezondheid van de zwangere dames die bij ons komen dineren. Gezien er nogal wat verwarring bestaat over het al dan niet mogen eten van sushi tijdens de zwangerschap ontkrachten wij, als experts op gebied van sushi, enkele misverstanden. Waar komt de verwarring vandaan? Welke sushi soorten zijn vrij van discussie? Lees snel verder en ontdek het antwoord.

Sushi en zwangerschap: zit er venijn in de staart?

De verwarring die speelt als het gaat om sushi eten en zwangerschap zit ‘m in de “rauwe vis”. Een zwangere vrouw let namelijk goed op de versheid van de vis. Want vooral rauwe vis zou, volgens huisartsen en gynaecologen, een probleem kunnen vormen voor de ongeboren baby. Hoe komt dat dan? Wat is er zo ongezond aan bijvoorbeeld vis uit blik en voorverpakte vis? De vis die niet van het water op het bord belandt kan namelijk dioxines en kwik bevatten.

In al onze restaurants en voor het afhaal- en bezorgmenu werken we steeds met hoogwaardige, verse ingrediënten en bereiden deze volgens de regels van de sushi- kunst. Enkel hoogwaardige producten komen ons restaurant binnen. Alsnog snappen wij ook als geen ander dat je gevoel de belangrijkste raadgever is, zeker tijdens zwangerschap. Dus ook al kun je heerlijk verse zalm-sashimi kunnen bestellen, maken wij graag voor onze gasten vegetarische sushi of de greenhouse roll met Tempura garnaal, zodat je toch kunt genieten! 

Na 9 maanden smaakt onze sushi met vis dan weer extra lekker! 

Reserveer snel een tafel! Wist je dat onze chef in het sushi restaurant getraind werd in Japan waar hij de regels van de sushi kunst onder de knie kreeg? 

Welke sushi mag ik eten tijdens zwangerschap?

In ons sushi restaurant kunt u ook sushi bestellen met komkommer, avocado, of omelet… . Sushi bestaat in diverse vormen, maten en soorten. Het betekent in het Japans “gerold”. En dat kan op verschillende manieren gebeuren, met uiteenlopende inhoud en roltechnieken. De hoofdrol in het gerecht is natuurlijk steeds de rijst, maar de “bijrol” hoeft niet altijd vis te zijn. Kom je snel proeven van onze lekkernijen?

Meer weten over voeding tijdens je zwangerschap?

Bekijk eens de site van mamalove. Hierop vind je hoe je gezond, fit en hopelijk zonder te veel zwangerschapskwaaltjes de zwangerschap door komt. Ook kom je meer te weten over de ontwikkeling van je baby. Alle leuke weetjes en feitjes rondom de zwangerschap zijn hierop terug te vinden.