Hoe ziet een typisch Japans avondje uit eruit?

05 februari 2020

Er is geen enkel ander land zoals Japan. Je zult je er niet alleen verbazen over de prachtige natuur, tempels en cultuur, maar ook over de bijzondere gewoontes en gebruiken. We vertellen je graag hoe een typisch Japans avondje uit eruitziet!

Themacafés

In Japan zijn ze dol op themacafés! In het Robot Restaurant bijvoorbeeld dansen de dansers verkleed als robots op harde muziek. De dierencafés zijn ook enorm populair. Vooral omdat je in Japan geen huisdieren mag houden, hebben bijvoorbeeld kattencafés een enorme aantrekkingskracht op Japanners. Je mag de poezen aaien, wat een ontspannende werking zou hebben. Zelfs uilen en egelcafés bestaan! En in de mangacafés zijn de personeelsleden verkleed als stripfiguren.

Karaokebars

Je kunt geen avondje uit gaan in Japan zonder een karaokebar te hebben bezocht! In iedere Japanse stad vind je vele karaokebars. Daar zing je niet, zoals je misschien zou verwachten, een lied voor alle bezoekers van de bar, maar heb je een privékamer met je eigen gezelschap. Japanners komen er graag, bijvoorbeeld met collega’s na een dag hard werken. Vooral Engelse liedjes zijn populair, terwijl het Engels van veel Japanners juist erg gebrekkig is.

Sushi

Tijdens een typisch Japans avondje uit mag sushi natuurlijk niet ontbreken! Kenmerkend voor Japan zijn de restaurants waarbij de bordjes verse sushi op een lopende band voor je voorbijkomen. Bij ieder gerecht staat een bordje met wat er in het gerecht zit, alleen dit staat er wel in het…Japans!
 
Houd er verder rekening mee dat voordringen, te laat komen, roken in het openbaar en al lopende iets eten not done zijn, en jouw avondje uit kan niet meer stuk! Misschien eindig je de avond zelfs wel in een traditionele ryokan, een typisch Japanse accommodatie. Ze zijn vaak op de meest prachtige locaties gelegen!